God middag og pløjetræf på Langeland - oktober 2015
På sidste tirsdags tur var der blevet snakket om pløjetræf på Langeland og jeg blev spurt om jeg ville med og tænkte JA det må da prøves – vidste jo godt det dog ikke var Dnepr,erne der skulle i marken.
Christian havde været så venlig at invitere på aftensmad og overnatning inden pløjestævnet. Jeg takkede dog nej til overnatning, men ja tak til spisning.
Så fredag aften ankom jeg i bil til den skønneste Morten Koch-stil, et lille hus ude på landet. Kort efter skøn modtagelse af Christian og hans kone Solveig, kunne vi hører en summen vil vi nok kalde det, andre vil sige en værre larm, ja så ankom Flemming, Freddy og Kaj-Erik på deres motorcykler – ja der var min lille røde bil helt fejlplaceret. Gutterne havde takket ja til gæstfriheden hos Christian og Solveig og havde deres soveudstyr med, værelser med senge stod klar. 
Solveig havde fået tryllet den dejligste middag frem og snakken og hyggen gjorde at det blev lidt sent inden jeg fandt vejen mod Østfyn, i bil, hvor jeg skulle sove.
Næste dags morgen, tidligt oppe, brygge en kande kaffe og så afsted på den grønne maskine. Da jeg har ca 70 km til Langeland var det faktisk min første længere tur i et træk, jeg var noget spændt. Og endda første gang jeg ville prøve køre på motorvej. Vel afsted og pænt inde i siden tøffede jeg afsted med 80 km i timen på motorvejen. Ja, den viste 80 km i timen, gid vide hvad den så egentlig kører. Dog nåede jeg over Tåsinge hvor jeg blev målt til lidt mere end det tilladte i den by jeg trillede igennem – tænkte jeg stolt, det må da være et kompliment at få en fartbøde på så gammel en maskine.
Ved Kværndrup og så til godt Svendborg var der virkelig tåget og det var rasende koldt – juleønsket om varme i handskerne kom hurtigt. Men var glad for min nye refleks vest i det vejr.
Lige på slaget 5-7 minutter over 9.00 lørdag morgen trillede jeg ind på pladsen ved siden af alle de andre der nu var kommet til tiden. Der var linet op med morgenmad, både til pløjere og til os udstillere.
Vejret var det fineste da først den sidste rest fugt var varmet væk og solen kikkede frem. Snakken gik lystigt som den nu altid gør. Æ Sme var også landet, han havde taget turen fra Jylland, overnattet fredag til lørdag i Rudme, for der var jo også oktoberfest på mc campen lørdag aften.  
Pløjningen gik i gang og uden af have kendskab til det, gik jeg med rundt og kikkede på at de gamle traktorer der vendte muld de næste timer. Der var mulighed for at købe frokost – bla. friskstegte fiskefileter, lige noget for mig. Andre havde madpakken med og vi fandt et sted og fik spist.
Efter frokost stod den igen på snakken og sparken dæk. Om gutterne havde luret, at det nok ikke lige var alt jeg roder med mht. mc, ja så fik Bjarne da spurt ind til mit bremselys – jeg så ikke lige havde fået kikket på. Inden længe hang han over mc’en og skruede, ja så kom Kaj-Erik til at se på et par løse bolte, Flemming kom med værktøj, Æ Sme, med en ny bolt, til der hvor der var faldet en af, Freddy fik klippet en fjeder til, Bjarne fik justret på kontakten og så virkede det – olie på bagtøjet og lige spændt hjulet til… jo jo gutterne fik olie på fingrene og jeg så taknemmeligt til. Endnu en gang tak for hjælpen!
Ja så hjalp det jo på at klokken var hen af de 15 stykker og det var ved at være tiden af vi sluttede der. 
Kaj-Erik og Freddy pakkede banner og stativ ned, mens vi andre listede afsted mod Fyn – første stop, noget frisk luft i mine hjul. Temmelig tiltrængt. På Tåsinge fik vi tanket og blev lidt væk fra Æ sme, men vupti, ja så var han lige ved en tilkørsel hvor vi kom forbi ved Svendborg.  Vel med og med Æ-smed forrest kørte Bjarne og Flemming af motorvejen og ind over Sydfyn videre både mod nordvest Fyn og Midtfyn – jeg fortsatte min færd op over Midtfyn og fandt hjem til Østfyn.

Lenette
 
Side 1 af 1

dnepr ural mc